Categories
Tiimit Joensuu

Draft-ohjelmaan vuonna 2014 valitut tiimit

Vuonna 2014 Draft-ohjelman rahoitustoiminta piti välivuotta. Keväällä 2014 rahoituksen sijaan tiimit pääsivät tapaamaan ns. sponsoriyrityksiä, jotka olivat lupautuneet mentoroimaan tai muuten avustamaan tiimejä.

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Murgorilla (kuvassa)

Murgorilla on työn alla oleva, sivultapäin kuvattu, kaksiulotteinen toiminta-mobiilipeli, missä pelaajan on tarkoitus isolla gorillamaisella fantasiaolennolla ja hänen selässään ratsastavalla teini-noita hahmolla pyrkiä taistelemaan tiensä lukuisten kenttien läpi, voittaakseen pahan velhon ja saavuttaakseen taas rauhan kotisaarellensa.  Peliä ollaan kehitetty android alustalle, Unity 3d enginellä, 2D toolkittiä hyväksikäyttäen, pääosin C#:lla ohjelmoiden.

Tiimi:
Kim Ordén (Pääsuunnittelija , projektin vetäjä)
Aki Kupiainen (Pääohjelmoija)
Mikko Karjalainen (Päägraafikko)
Ville Lapakko (Säveltäjä/Ääniefektit)
Aino Lius (Konseptiartisti)
Sander Aarts (Graaffinen suunnittelu)

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

SHARITY – Student’s international volunteering organization

Organization canalizes interesting voluntary work places for students among the exchange and internship program all over the world. A motivated student is provided with an opportunity to gather different and exciting cultural experiences in voluntary working life, by working besides studying or combined to the internship. Sharity wants to encourage young people to give a peace of their time for good actions, and to make sure that every offered hand of help will be utilized.

Tiimi: Karoliina Jaakkola, International Business/Karelia UAS

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

KUULUVAT KUVAT, NÄKYVÄT ÄÄNET -sovellusteknologian kehittämishanke

Kuuluvat kuvat, näkyvät äänet -hankkeen tavoitteena on päivittää kiinnostavasti ja koukuttavasti toimivalle tasolle toistaiseksi teknisten vajavaisuuksien/vaatimattomuuksien johdosta turhaan lapsenkenkiinsä unohtunut peli- ja mobiilisovellusgenre ’location-based game’.

Tiimi: Perttu Mutka & Kyösti Kemppilä

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

ARAPAIMA 2020: Bio- ja lääketieteen alan opetusmallien tuottaminen 3D-tekniikoilla

ARAPAIMA 2020 -hankkeen tavoitteena on kehittää 3D-skannaus- ja -printtausmenetelmiä, joiden avulla voidaan tuottaa nopeasti ja edullisesti kolmiulotteisia malleja elävistä olennoista ja niiden rakenteista biologian ja lääketieteen alan opetustarkoituksiin.

Tiimi:
Tommi Nyman (Itä-Suomen yliopisto, Biologian laitos)
Sari Kontunen-Soppela (Itä-Suomen yliopisto, Biologian laitos)
Jaakko Pohjoismäki (Itä-Suomen yliopisto, Biologian laitos)
Teemu Tahvanainen (Itä-Suomen yliopisto, Biologian laitos)

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

2D-avaruuslentelypeli

Vielä toistaiseksi nimeämätön peli on sivulta kuvattu 2D- pulmienratkonta- ja ammuskelupeli. Pelaaja voi rakentaa oman avaruusaluksensa osista ja suorittaa sillä erilaisia tehtäviä. Pelissä tulee olemaan muutamia erilaisia tehtävätyyppejä ja pelaaja voi rakentaa aluksensa tietynlaista tehtävätyyppiä ajatellen tai tehdä yleispätevän rakenteen alukselleen. Peli kehitetään Unity3D-pelimoottorilla, ja se on suunniteltu mobiilipeliksi.

Tiimi:
Teemu Kokkonen, projektipäällikkö, ohjelmointi
Aki Kaisanlahti, ohjelmointi
Arlena Rosenlindt, grafiikka
Antti Närvänen, pelisuunnittelu

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Obsidian Discs – Frisbeegolfkiekkoja harrastajien lähtökohdista

Obsidian Discs suunnittelee ja valmistaa frisbeegolf-kiekkoja harrastajien lähtökohdista. Uutuusarvoa lajiin tuodaan kiekkojen lento-ominaisuuksilla, käytettävillä materiaaleilla sekä toisessa vaiheessa erityisillä lajissa ennennäkemättömillä valmistustekniikoilla.

Tiimi: Ismo Hirvonen, Ville Nivalainen, Vesa Tenhunen

www.obsidiandiscs.com
info@obsidiandiscs.com

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Joensuu International Review Community

JIRC is community of international and Finnish students who do critically reviews of various types of businesses and services in Joensuu area. Services like bars and pubs, cafés, restaurant, supermarkets etc.. These review reports are then published on the community blog. The purpose is to meet new people, to get to know Joensuu a bit deeper, and to help the local economy develop higher quality products and services in the long-term.

Tiimi: Raila Vattulainen & Iida Piironen

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Smart Reading: Smart Mini-Scan Device

An invention to upgrade the reading service at the library will maximize the outcomes of the library-user’s energy and time. An invention that makes reading books very efficient thus rendering science production (articles, monographs…ect) a very pleasant process with maximize use of human energy and available resources.

Tiimi:
Anas Zyadin, School of Forest Sciences, University of Eastern Finland
Piotr Bartczak, School of Computing, University of Eastern Finland

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Measuring Emissions from Vehicles: Cheaper and Smarter

The aim of this disruptive invention is to effectively reduce the costs of measuring carbon emissions from road vehicles, help drivers monitor their CO2 emissions per trip they commute, and produce close-to-reality archive of emissions at the national level.

Tiimi: Anas Zyadin, School of Forest Sciences, University of Eastern Finland

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Apuväline jousiammuntaa harrastaville

Tiimi: Reijo Pennanen (piäpuuhastelija)

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

FinAuPair – Suomalaisten au pairien tukiyhteisö

Luomme tukiyhteisöä suomalaisille au paireille Euroopassa tai lähtöä miettiville. Ideana on auttaa au paireja alkuunpääsemisessä ja kotiutumisessa kohdemaissa sekä tuoda suomalaisia yhteen maailmalla. Yhteisö tuo au paireja yhteen omissa kaupungeissaan ja näin uusia ystäviä on helpompi löytää vapaa-ajalle. Apua löytyisi myös muun muassa puhelinliittymien ja julkisenliikenteenkortin hankkimisessa, sekä mahdollisten vaikeuksien kohtaamisessa ja korjaamisessa.

Tiimi: Outi Rummukainen  & Heini Airikkala

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

CASual learning of mathematical concepts

A revolutionary book with huge potential to become a worldwide bestseller.  It is based on dynamic linking of different representation forms by utilizing CAS (Computer Algebra System) and DGS (Dynamic Geometry Software).  Knowledge appears for the user (learner) on two levels: Spontaneous procedural knowledge and more or less abstract conceptual knowledge.

Tiimi: Lenni Haapasalo & Olli Karkulainen

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Chat&Sell

Chat&Sell on online-chat-asiakaspalvelua yritysten verkkosivuilla, tableteissa ja kännyköissä. Palvelu on monikielistä, nopeaa ja vaivatonta, ilman yritykselle suoraan kohdistuvia suoria henkilöstökuluja.

Tiimi: Ekaterina Miettinen

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Musiikin iloa opiskelijoille!

Kokoamme ryhmän musiikin tekemisestä ja esittämisestä kiinnostuneista opiskelijoista, ja alamme luomaan omaa tyyliämme ja suunnittelemaan ohjelmistoa! Tavoitteena on saada aikaan jotain uutta ja ainutlaatuista, omannäköistä, ja samalla luoda tiivis musiikin ystävien yhteisö.

Tiimi: Saija Repo (ideoija) + halukkaat musisoijat 🙂

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Sympatiaa Kreivi Draculalle

Sympatiaa kreivi Draculalle’ on kevyt tarina vakavista asioista. Se on lyhyt kertomus siitä, että ihmiset (tai vampyyrit) eivät elä vain syödäkseen, nukkuakseen ja ulostaakseen. Näiden asioiden tarpeellisuudesta huolimatta ne eivät ole ne asiat, jotka saavat meidät kokemaan elämämme merkitykselliseksi. Totuus on, että Kelan tiskiltä ei voi nostaa rakkautta eikä kaupan kassalta voi ostaa merkitystä elämään.

Tiimi:
S.A. Hakkarainen, ohjaus & käsikirjoitus
Miika Puurunen, kuvaus
Tuula Kiesi, valaisu
Markus Kunelius, äänitys & editointi
Marko Kasurinen, grafiikka & markkinointi

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

New machinery for testing motor behavior in rodents

Tiimi: Oli Md. Waheed and L. Yavich, School of Pharmacy Kuopio Campus, University of Eastern Finland

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

ISTLE Maps Joensuu

ISTLE Map Service is a new kind of an innovative online/offline-based map service, which will guide city dwellers in new holistic manner. We will create a decent e-map of Joensuu that could help city dwellers to move, explore and find places within the city by personalizing and remembering places that user has visited.

Tiimi:
Ilya Sokolov, developing, graphics design
Darya  Olykaynen, developing, graphics, design
Alex Sokolov, developing, connections
Adam Ludvig, developing, programming, consultancy

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Japani-teemainen pieni pop-up -kahvila

Japanista, j-musasta, animesta ja mangasta kiinnostuneille suunnattu yksipäiväinen kahvila, jossa voi tavata saman henkisiä ihmisiä ja tutustua Japaniin matkailumaana.

Tiimi: Henna Huhtalo

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Joensuu Debate Society

We make sure to provide ways of learning and improving for both beginners and more experienced debaters – the ultimate goal of course being that we make our society as strong as possible on the Finnish scale.

Tiimi: Antov Moisseev, coordinator

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Porottaa – terassibongari

Porottaa on selainpalvelu aurinkoisten terassien ystäville. Sovelluksella voit katsoa mille terasseille aurinko paistaa juuri nyt sekä lähituntien aikaina. Ideasta lisää: http://prezi.com/zlnmhzmhmev3/porottaa-terassibongari/

www.porottaa.com
https://www.facebook.com/porottaa
Twitter: @PorottaaCom

Tiimi:
Laura Kauria: GIS, koordinointi
Juha Paananen: Ohjelmointi
Mika Korvenranta: GIS
Topi Tjukanov: GIS, tekstit
Mert Sasioglu: Ulkoasu, tekstit
Timo Rongas: Ohjelmointi

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Against the Nature – mobiilipeli

Against the Nature on työn alla oleva, kaksiulotteinen seikkailupeli, jossa päähahmoina toimii käärme ja vyötiäinen. Tämä erikoinen parivaljakko joutuu tekemään yhteistyötä päästäkseen luonnonvoimilta pakoon ja löytääkseen turvallisen paikan jossa asua. Against the Nature toteutetaan Javalla ja se tulee ensisijaisesti Android -laitteille.

Tiimi:
Olli Ikonen – Pelin suunnittelija ja tuottaja
Katariina Pohjola – Ohjelmoija
Roope Timonen – Ohjelmoija
Jonne Jalonen – Ohjelmoija
Heli Kosunen – Graafinen suunnittelija
Pinja Kaartinen – Graafinen suunnittelija
Teemu Rahikka – Musiikin tuottaja
Robert Karhi – Level Designer
Pipsa Martikainen – Kirjuri
Tero Piiroinen – Vanhempi ohjelmoija

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Sähköinen valmennustyökalu

Sovellus, jolla kerätään talteen junioriurheilijoihin liittyvää lajikohtaista dataa. Lisäksi sovellus toimii valmennuksen aputyökaluna, sekä auttaa joukkueita jokapäiväisessä toiminnassa.

Tiimi: Jiri Jormakka & Juuso Oinonen