Hae mukaan Draft-yrittäjyysohjelmaan Pohjois-Savossa

Tämän sivun ohjeita seuraamalla voit hakea mukaan Draft-ohjelmaan Pohjois-Savossa.

Jos olet ensimmäistä kertaa hakemassa Draft-ohjelmaan, tulee sinun hakea Draftin ensimmäiseen vaiheeseen. Jos olet jo käynyt hyväksytysti läpi Draftin ensimmäisen vaiheen, voit hakea mukaan Draftin toiseen vaiheeseen.

Haku päättyy 17. syyskuuta, 2024

Kenelle Draft on tarkoitettu?

Voit hakea Draft Program®  -yrittäjyysohjelmaan Pohjois-Savossa, jos tiimissäsi on vähintään yksi henkilö, joka on kirjoilla Kuopiossa tai Iisalmessa tai on Savonia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston tai Savon ammattiopiston opiskelija, henkilökunnan edustaja tai alumni, eli henkilö, joka on valmistunut jostakin näistä oppilaitoksesta.

Tiimissäsi tulee olla itsesi lisäksi vähintään yksi henkilö, jonka kanssa kehität yhdessä yritysideaa eteenpäin.

Mihin sitoudun hakiessani?

Hakiessasi ymmärrät, että Draft-ohjelmassa tiimistäsi julkaistaan vähintään yksi blogi-kirjoitus, joka liittyy kokemuksiisi Draft-ohjelmassa.

Pystyt ja olet sitoutunut käyttämään aikaasi yritysideasi kehittämiseen ainakin muutaman tunnin viikossa.

Muut hakuehdot ja eettiset periaatteet.

Mitä hyötyä Draftista on?

Jos tulet valituksi Draft-ohjelmaan, pääset 4 kuukauden mittaiselle valmennusjaksolle, jonka aikana sinua auttavat Draft-ohjelman eri alojen asiantuntijat.

Tutustut ja verkostoidut muiden alkavien yrittäjien kanssa.

Saat rahoitusta. 1. vaiheessa 1000 EUR. Jos tulet ensimmäisen vaiheen jälkeen valituksi jatkovaiheeseen on lisärahoitus 3000 EUR.

Saat näkyvyyttä omalle uudelle alkavalle yritystoiminnallesi

Näin haet Draft Program -yrittäjyysohjelman ensimmäiseen ja jatkovaiheeseen Pohjois-Savossa

1. Täytä yhden sivun liiketoimintasuunnitelma (sama pohja sekä 1. vaiheen että jatkovaiheen hakijoilla). Lataa pohja tästä.

Ohjeet täällä ja esimerkki täällä.

2. Ilmoittaudu tämän sähköisen ilmoittautumislomakkeen avulla ja laita liitteeksi yhden sivun suunnitelmasi.

3. Jos hakemuksesi valitaan jatkoon, valmistele ideastasi pitchaus-esitys. Lataa pohja tästä.

4. Harjoittele esittämään ideasi 5 minuutin aikarajan sisällä

5. Esitä liikeideasi valitsijaraadille.

Mikäli tarvitset neuvoja hakemuksen täyttämisessä tai pitch deckin laatimisessa, ota yhteys: matti.laitinen@savonia.fi tai harri.holopainen@savonia.fi.

Muista ennen kuin haet:

Toiminnan on tähdättävä kasvavaan ja uudella tavalla tehtävään liiketoimintaan.

Voit hakea Draft Program® -yrittäjyysohjelmaan Pohjois-Savossa, jos tiimissäsi on vähintään yksi henkilö, joka on Savonia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston tai Savon ammattiopiston, henkilökunnan edustaja tai alumni, eli henkilö, joka on valmistunut jostakin näistä oppilaitoksesta. Kuopion kaupungin haussa hakijan pitää olla Kuopiosta, ja Iisalmen kaupungin haussa Iisalmesta. Tiimissäsi tulee olla itsesi lisäksi vähintään yksi henkilö, jonka kanssa kehität yhdessä yritysideaa eteenpäin.

Kuopion ja Iisalmen kaupungin rahoitusta haettaessa yrityksen tai perustettavan yrityksen kotipaikka on oltava kyseessä olevassa kaupungissa – muiden hakujen osalta Pohjois-Savossa.

Draft ohjelmaan ei voida valita tiimejä, jotka kehittävät tuotetta tai palvelua yritykselle, jolla on liikevaihtoa. Poikkeus tästä säännöstä on opiskelijoiden harjoitusyritykset (NYT-yritykset ja osuuskunnat). Draftin 2. vaiheen haussa hakijalla voi olla liikevaihtoa.

Tiimin jäsenet voivat olla jäsenenä vain yhdessä hakijatiimissä. Draft-ohjelmaan voi hakea kerrallaan joko Pohjois-Savon tai Joensuun hausta.