Categories
Tiimit Joensuu

Keväällä 2015 Draft-ohjelmaan valitut tiimit

Kevään Draft-haussa 23.-24.4.2015 yhteensä 31 tiimiä haki mukaan ohjelmaan. 12 tiimiä valittiin mukaan.

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Against the Nature –peliprojekti (kuvassa)

Against the Nature on Donkey Kong Countrymainen 2D platformer peli, jossa on ripaus Bionic Commandoa. Pelin päähahmoina toimii vyötiäinen ja käärme jotka joutuvat hyödyntämään toistensa kykyjä ja ominaisuuksia, jotta he selviytyisivät erilaisista valloillaan olevista luonnonkatastrofeista. Peli on suunnattu klassisten platformer pelien ystäville, sekä haasteista pitäville 2D pelien pelaajille.

Tiimi: Olli Ikonen, Robert Karhi, Roope Timonen, Heli Kosunen

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Case Tolppa

Case Tolpassa luomme urheilijalle mahdollisuuden kilpailla toisiaan vastaan kavereiden kesken tai jopa maailmanlaajuisesti. Pyrimme ratkaisullamme luomaan pelaajille hauskan harjoittelumuodon, jolla lisäämme käyttäjien aktiivisuutta ja motivaatiota laukaisuharjoitteluun. Case Tolpassa olemme yhdistäneet automaatiotekniikan sekä ohjelmistokehityksen.

Tiimi: Juuso Oinonen, Jiri Jormakka ja Harri Nuutinen

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

LiDAR in road maintenance – end user feedback

Good quality roads are necessary for the smooth transportation of resources and vehicles. Based on recent research in the University of Eastern Finland, LiDAR data could provide an easier, faster and cheaper way to locate problematic places on the roads without spending significant time for field inventories that demand time and money.

Research has been done in the measurement of the road surface quality with LiDAR. Service quality indicators, such as structural condition, seasonal damage, drainage condition, bridges, surface wear, visibility, coppicing and flatness indicators, can be calculated to classify the road conditions and target maintenance work.

The goal of this project is to link the research results to the road maintenance operators in other European countries (as Spain, Portugal or France) and learn about their needs in terms of road maintenance (for example, in Mediterranean countries they may need the roads in good condition for fire management purposes), some results could be presented to the local potential users in these countries and get new research or business projects based on the results made in the University of Eastern Finland.

Tiimi:
Timo Tokola, currently a Finnish professor of Forest Information Technology and Systems in Faculty of Forestry, University of Eastern Finland (UEF)
Katalin Kiss, Hungarian PhD student at the UEF, Faculty of Forestry. She has a background in GIS (forestry and geography)
Blanca Sanz, a Spanish student of the MSc European Forestry at the UEF, Faculty of Forestry. She has a background in forest engineering and GIS.

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

TerveysMenu – terveellisen ruokavalion sovellus

Mobiilisovellus terveellisestä ruokavaliosta

Tiimi: Minna Komulainen

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

DTD Design

Merchant’s Prestige lautapelin suunnittelu ja valmistus. Ideasta protomalliksi ja valmiiksi tuotteeksi markkinoille. Erityistavoitteena kehittää kaupallistamisprosessi, jolla vältetään indie-kehittäjän perinteiset kompastuskivet.

Tiimi:
Joni Tanskanen, 2015 valmistuva teollisenmuotoilun opiskelija, Karelia-amk
Janne Puhakka, 2015 valmistuva kuvallisen ilmaisun opiskelija, P-K Ammattiopisto

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

SomeVR – reality revisited

Keinotodellisuus mahdollistaa elämysten – oli kyseessä sitten elämyksellinen paikka, hetki tai tapahtuma – jakamisen ja kokemisen aivan uudella tavalla. Ongelmana on vielä kuitenkin teknologian uutuus ja olemassa olevien ratkaisujen epäyhteensopivuus ja vaikeakäyttöisyys sekä sisällön jakamisen ja löytämisen hankaluus.

SomeVR etsii toimivia ratkaisuja, jotka helpottavat niin sisällöntuottamista kuin sen löytämistäkin yhdistämällä vasta kehitteillä ja jo olemassa olevia teknologioita ja palveluita toisiinsa oman osaamisen ja tietotaidon avulla. Tuotteistamalla ratkaisut toimiviksi sovelluksiksi ja helppokäyttöisiksi palveluiksi voidaan avata sisällöntuottajille uusia teknologioita ja markkinakanavia luoville ideoille ja saada keinotodellisuuslaitteistojen omistajille uutta sisältöä laitteilleen.

Tiimi:
Olli Tiilikainen, kokenut webdeveloper, graafinen osaaja ja käyttöliittymien asiantuntija. Pitkä kokemus tietokoneista yhdistyy uteliaisuuteen ja kiinnostukseen kaikkein uusimmista teknologioista. Ollin vastuualueena on SomeVR-ratkaisujen sovelluskehitys ja suunnittelu.
Pauli Järviluoto, Photograhyn perustanut Pauli on erityisesti ihmisten kuvaamisesta kiinnostunut valokuvaamisen ammattilainen. Pauli on myös kokenut portaali- ja sisällönhallintaratkaisujen ammattilainen. Pauli vastaa SomeVR sisällöntuotannosta.

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Joensuu Street ART

Tiimi: Paula Kainulainen, Laila Nieminen

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Gulgolgoo – Näkyvää akustiikkaa

Kehitämme ja tarjoamme uudenlaisia, kudottuja akustiikkamateriaaleja. Tekstiilikudontaan soveltuvat koneistukset ovat harvinaista jälkiteollisissa maissa kuten nykysuomessa. Tiimillä on käytettävissä kudontakoneita sekä tekstiili- ja painoalan laitteistoa ja osaamista. Tarkoituksena on kutoa erilaisia materiaaleja yhdistäen kestäviä ja visuaalisesti näyttäviä tekstiilihybridejä, joiden sijoittelu on helppoa ja jotka sopivat edellä kuvailtuihin tiloihin ja tarpeisiin.

Tiimi:
Tarmo Nuutinen, PhD, researcher (University of Eastern Finland, Joensuu)
Hanna Hirvonen, BA, entrepreneur (www.hanhi-design.com, Joensuu)
Susanna Kääriäinen, BE, Artisan, CEO (www.kultavilla.fi, Espoo)

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Karttapalvelu

Tiimi: Ville Mertanen & Otto Tarvainen

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Trainer4Riding

Interaktiivinen ratsastusvalmennuspäiväkirja

Tiimi: Eeva Nygren

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Kids Club Kalevala

Lasten leikki- ja opiskelupaikka, iltapäivätoiminta, joka on perustettu ja rakennettu Kalevalan pohjalta. Lavastus, ECO-sisustus, muotoilu – kaikki suunniteltu niin, että lapset pääsevät tutustumaan suomalaisen/karjalaisen/venäläisen kulttuuriin, sekä viettämään vapaa-aikaa. Rakennettua äänimaisemaa ja videotaidetta. Suuntautuu suomalaisille, maahanmuuttajille sekä ulkomaalaisille matkailijoille ja heidän lapsilleen, palvelu tapahtuu eri kielellä.

Tiimi: Viktoriya Korshunova

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Vegee okee! -mobiilisovellus

Tuoteselosteiden tihrustaminen ja e-koodiviidakossa samoilu jääkööt historiaan! Vegee okee -mobiilisovellus selvittää elintarvikkeiden sopivuuden vegaanille helpolla tavalla tuotteiden viivakoodeja lukemalla. Vegee okee on siis näppärä kaveri kauppareissulle niin vegaanista ruokavaliota itse noudattaville henkilöille kuin myös heidän lähipiirilleen sekä muille vegaaniruokavaliosta kiinnostuneille.

Tiimi:
Matti Mononen, projektitutkija, Itä-Suomen yliopisto, ympäristötieteen laitos
Kirsti-Maija Syvänen, opiskelija, Savonia-ammattikorkeakoulu, teollinen muotoilu