Categories
Tiimit Joensuu

Tiimi: Pelko pois ja yrittämään!

Opinnoissani alkoi häämöttää loppusuora ja huomasin hieman ahdistuvani ajatuksesta, että kohta pitäisi siirtyä työelämään. Olin kuullut kauhutarinoita työelämän oravanpyörästä ja jatkuvasta kilpailusta. Toisaalta odotan myös innolla tositoimiin ja ehkä hieman isomman leivän syrjään kiinni pääsemistä. Silti vapaudenkaipuinen Pinja minussa haaveili surffilomasta ja omaehtoistaloudesta.

Olin myös jo pidempään pyöritellyt päässäni ajatusta siitä, että mitenköhän olisi mahdollista pärjätä yrittäjänä, koska silloin olisin selkeämmin oman työelämäni herra. Tällä tavalla työelämän ja tietynlaisen vapauden voisi yhdistää. Minulla oli aiemmin opinnoissani käynyt onnenpotku, kun olin tutustunut yritteliääseen ja aikaansaavaan Aleksikseen, jonka kanssa olimme toteuttaneet muun muassa mielenkiintoisen kurssin, jossa pääsimme tekemään psyykkistä valmennusta nuorille urheilijoilla. Sitten tuli se päivä, kun Aleksis kysyi, että olisiko minulla intoa lähteä mukaan suunnittelemaan yritysideaa. Olin otettu ja koska kesä näytti suhteellisen keveältä, päätin upottaa lusikkani soppaan.

Aivan aluksi pääsin tutustumaan tiimiläisiini, joihin kyllä aluksi suhtauduin hieman varauksella. Pessimistisenä yksilönä muiden innostus ja vahva eteenpäin suuntautuminen tuntui jopa hieman pelottavalta. Nyttemmin, kun olen oikeasti tutustunut toimeliaaseen Susanneen, iloiseen Marikaan ja vahvaan Suviin, on minulle syntynyt luottamus meidän tiimin monipuoliseen osaamiseen sekä erilaisiin vahvuuksiin tiimin jäseninä. Siltikin pysyn varmaan tiimissä sinä yksilönä, joka kyseenalaistaa ja pohtii kaikki kauhuskenaariot.

Lähdimme ideoimaan yritystämme koulutuksemme tuottaman psykologian osaamisen kautta, jolloin ideaksi muotoutui hammaslääkäripelkoisten ihmisten auttaminen. Mahtavaa tietysti olisi, jos ihmisten auttamisen lisäksi myös omaan taskuun jäisi muutakin kuin reiät. Palvelukonseptia lähdimme esittelemään ja testaamaan Joensuun Tiedepuiston järjestämässä StartMeUp-liikeideakilpailun Some Awardsissa sekä Draftissa. Se poikikin lopulta etenemismahdollisuuksia!

Koska olen vasta opiskelija, on hurjaa lähteä kehittämään ideaa, joka omassa kategoriassaan on aivan uudenlainen. Omaa osaamista tulee väistämättä epäiltyä ja pessimistinä lennokkaimmat ideat hirvittävät. Mutta ei kai sitä minnekään pääse, jos ei lähdekään? Olen kuitenkin saanut jo nyt tästä projektista irti ja tutustunut hienoihin tiimiläisiini. Minulle tämä projekti on ollut omien pelkojen ja epäilyjen kohtaamista. Nyt siis pelko pois ja yrittämään!

Pinja Hautanen

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

HammaslääkäriPelkoPois

HammaslääkäriPelkoPois on matalan kynnyksen palvelu hammaslääkäripelosta kärsiville ihmisille. Puolet suomalaisista kärsii hammaslääkäripelosta, joka kymmenes niin paljon, että jättää hampaat hoitamatta kokonaan. Hammaslääkäripelon myötä mätänevät hampaat eivät saa tuhota kenenkään terveyttä. HammaslääkäriPelkoPois -palvelun tuella elämä on kivaa eikä pelko pilaa päivää!

HammaslääkäriPelkoPois Teamin kehitysvaiheessa oleva palvelu perustuu tutkittuun tieteelliseen tietoon ja psykologin koulutuksen tuottamaan laadukkaaseen vuorovaikutusosaamiseen. Tiimin jäseniä ovat yksi jo pidempään työelämässä ollut psykologi sekä neljä Itä-Suomen yliopiston psykologian maisterivaiheen opiskelijaa.

Katso tästä video, jolla HammaslääkäriPelkoPois Team osallistui Joensuun Tiedepuiston järjestämän liikeideakilpailun StartMeUpin Some Awards -sarjaan!

Tiimi:
Marika Koskimäki, marikako@student.uef.fi
Susanne Ekborg
Aleksis Aronen
Pinja Hautanen
Suvi Naukkarinen