Categories
Tiimit Joensuu

Tammikuussa 2018 Draft-ohjelmaan valitut tiimit

Edistyneiden tiimien lisärahoituksen saivat:

  • Team JeTi Aeroponics, tiimin vetäjä Jesse Korhonen
  • Team Arctic Snowmen, tiimin vetäjä Kari Hiltunen
  • Team Fysio, tiimin vetäjä Henri Iso-Koivisto

Ensimmäisen Draft-rahoituksensa saivat:

  • Team NeuroTracking, tiimin vetäjä Pauli Turunen
  • Team Kyvykäs, tiimin vetäjä Sakari Tolppanen
  • Team Älylaatikko, tiimin vetäjä Tapio Tiimonen
  • Team Finnish Digital School, tiimin vetäjä Eeva Raunela
  • Team Dogs Box Finland, tiimin vetäjä Hanna-Maija Partanen
  • Team Script, tiimin vetäjä Roman Kosarev

Kyvykäs (kuvassa)

Kyvykäs on netissä toimiva markkinapaikka, jossa palveluntarjoajat ja -ostajat kohtaavat. Markkinapaikassa palveluntarjoaja, kuten remonttimies, lastenhoitaja, valokuvaaja tai hiihdonopettaja voi tehdä myynti-ilmoituksen muutamassa minuutissa. Myyjällä ei tarvitse olla edes omaa yritystä, sillä hän voi laskuttaa asiakasta laskutuspalveluiden kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että markkinapaikassa kuka tahansa voi myydä omaa osaamistaan.

Markkinapaikassa asiakkaat myös löytävät sopivan palveluntarjoajan helposti, sillä he voivat etsiä palveluntarjoajia mm. hinnan, vapaiden aikojen ja aikaisempien asiakkaiden arvioiden mukaan. Kyvykäs-markkinapaikan kautta itsensä työllistäminen on nyt helpompaa ja riskittömämpää kuin koskaan.

Tiimi: Mitja, Janne, Sakari, Heli, Teemu

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

NeuroTracking

NeuroTracking -tiimi keskittyy elämänlaadun lisäämiseen Parkinsonin taudista kärsiville potilaille ja kehittää menetelmää Parkinsonin taudin arviointiin ja hoidon suunnittelun tueksi. Ratkaisu lisää tietoa hoidon vasteesta ja potilaan oireiden vaihtelusta pitkäaikaisen lihassähkötoiminnan ja liikkeen mittauksen, sekä datan analysoinnin avulla. Idean taustalla on yli kymmenen vuoden tutkimus Itä-Suomen yliopistossa, jonka kaupallistamista vuoden 2018 aikana tukee myös Business Finland ja EU:n aluekehitysrahasto. Menetelmä on yleisemmin käytettävissä alkuvuodesta 2019.

Tiimi:
Tutkijatohtori Saara Rissanen, p. 050 3497749, saara.rissanen@uef.fi
Tutkija Pauli Turunen, p. 050 352 4500, pauli.turunen@uef.fi

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Dogs Box Finland

Tiimimme suunnittelee ja toteuttaa yhteistyössä suomalaisten yritysten kanssa suomalaisten koiratuotteiden myynti- ja markkinointituotteen. Tavoitteenamme on lisätä suomalaisten yritysten ja tuotteiden tunnettavuutta, jotta asiakkaat valitsisivat jatkossa ostoksillaan ennemmin suomalaisen yrityksen tuotteet.

Tiimi:
Hanna-Maija Partanen, liiketalouden opiskelija, Karelia-amk, hanna.m.partanen@gmail.com
Aleksi Asikainen, kone- ja tuotantotekniikan insinööri

[minti_divider style=”1″ icon=”” margin=”30px 0px 30px 0px”]

Finnish Digital School

Tiimimme suunnittelee palveluratkaisun, jossa digitaalisten työvälineiden avulla pystymme aivan uudella tavalla tukemaan opettajia ja kasvattajia hyödyntämään dialogisen ja oppikirjattoman opetuksen menetelmiä omassa opetuksessaan. Digitalisaatio tarkoittaa opetuksessa mielestämme jotain muuta kuin perinteisten opetus- ja toimintamallien kopioimista sähköiseen ympäristöön. Tiedon jakamisesta pitää päästä itsenäisen luovan ajattelun ja yhdessä tekemisen taidon kehittämiseen. Finnish Digital School -ratkaisu auttaa opettajia aktivoimaan oppilaitaan kokemusten jakamiseen, monimediaisen tiedon kriittiseen arviointiin ja yhteistoiminnalliseen tiedon tuottamiseen.

Tiimi:
Eeva Raunela, jatko-opiskelija (UEF), palvelumuotoilu, sisällöntuotanto ja koulutussuunnittelu, raunela@uef.fi
Petri Suikki, DI (tuotantotalous), palvelumuotoilu, talous-, markkinointi- ja tuotantosuunnittelu