Categories
Tiimit Joensuu

Tiimi: @HomeCarwash

Jokainen ruuhkavuosiaan elävä ihminen tietää millaista se voi pahimmillaan olla; työpäivän jälkeen on kaupassa käynti edessä, kotityöt tekemättä, ruohonleikkuu ajankohtainen ja autokin pitäisi pestä. Kellossa ei aika riitä ihan kaikkeen, väsyttäisikin vielä ja lapset vaativat huomiota. Tiimimme haluaa helpottaa ihmisten arkea edes yhdessä asiassa. @HomeCarwash -tiimin liikeidea on kotiin tilattava auton pesu- ja puhdistuspalvelu. Palvelu on suunnattu pääosin omakotitaloasujille, mutta soveltuu myös talonyhtiössä asujille, mikäli autonpesu on pihassa sallittua. Hellävarainen auton käsinpesu omassa kotipihassa huolehtii auton maalipinnasta paremmin kuin kovakourainen painepesuautomaatti. Palveluvalikoimaan kuuluu myös auton pinnoitus, jolloin maalipinta hylkii likaa ja uv-säteilyä. Tiimin tahtotilana on tarjota helpotetusti palvelua kotiin tilattuna, tuoda helpotusta asiakkaan arkeen ja varmistaa turvallinen autoilu puhtaalla autolla.

Tiimiin kuuluvat Karelian liiketalouden opiskelija Henna Pajarinen ja hänen puolisonsa Henri Kortelainen. Tiimin syntytarina saa alkunsa arkipäiväisten asioiden äärellä, kotona. Henri on kiinnostunut autoista ja on pessyt perheen autoja aina huolella ja rakkaudella. Jopa niin usein, että puoliso on tokaissut Henrille autojen pesun menevän hänellä ”työstä”. Liikeideaksi harrastus muuttui keväällä 2019, kun naapuri tuli tiedustelemaan voisiko Henri pestä hänenkin autonsa. Siinä naureskeltiin, että paljonkos naapuri on valmis maksamaan ja tämä totesi, että vakavissaan voisi maksaa tällaisesta palvelusta. Hän ei halua ajaa pesuautomaattiin tai jaksa pestä itse autoaan, niin usein kuin olisi tarvis, ja kotipalvelu olisi hänen mielestään hyvä idea. Kyselimme muiltakin tuttavilta ja naapureilta mielipidettä asiaan, jolloin kävi ilmi, että moni kaipaisi tällaista palvelua. Siitä se idea sitten lähti ja ilmoittauduimme draftiin.

Tiimin jäsenet: Liiketalouden opiskelija Henna Pajarinen ja Henri Kortelainen