Categories
Tiimit Joensuu

Raffihaasteet: Esityskokonaisuuden tuotekehitys

Raffihaasteet tarkoittaa itsensä haastamista ja epämukavuusalueella jatkuvasti olemista, se on meille elämäntapa ja intohimo. Halusimme jakaa erityisesti nuorille sitä oppia, jota olemme viimeisen vuoden aikana saaneet tekemiemme haasteiden kautta. Alkuun pohdimme yhdessä erilaisia teemoja joita haluaisimme tuoda esille esityksessämme, sitten pohdimme mitä asioita niiden ympärille liittyy. Esiin nousi esimerkiksi seuraavia asioita: intohimo, unelmat, itsensä haastaminen, itsekuri vs. motivaatio, rohkeus sekä pelko. Laajamittaisen ideointisynnytyksen jälkeen suunnittelupaperille muodostui kolme tärkeintä oppia, jotka olemme haasteilta saaneet ja päätimme rakentaa esityksen rungon niiden ympärille. Opit ovat seuraavat 3. Ensiaskeleen merkitys, 2. Ota vastuu itsestäsi ja 1. Sinä pystyt siihen. Näiden oppien ympärille keräsimme mielenkiintoisia tarinoita haasteiltamme ja käytimme kuvia kyseisiltä haasteilta tarinoiden elävöittämiseksi.

Kun esityksen runko ja sisältö olivat päätetty, oli aika aloittaa esiintymisen harjoittelu. Siihen liittyi oikeiden sanavalintojen pohtimista, kehon asentojen ja eleiden harjoittelua, sanojen painotusta ja muita tehokeinoja tärkeiden asioiden korostamiseksi. Esiintymisalan kirjallisuus ja videot olivat apuna kehittääksemme esiintymistaitojamme. Ensimmäiset esityksemme teimme Riverian Asenne-projektin tiimoilta kahden päivän kampuskierroksella, jonka aikana esiinnyimme kuudesti. Esitysten edetessä myös niiden taso parani huikeasti, vaikka ei ensimmäinenkään huono ollut! Kampuskierroksella tutustuimme Johannes ”Hatsolo” Hattuseen, joka antoi meille ammattilaisen vinkkejä esiintymiseen ja esityksien luomiseen. Esiintymisen ja esityksien kehitys on jatkuvaa ja on mahtavaa oppia joka kerta jotain uutta. Tästä on ilo jatkaa eteenpäin kohti Raffihaasteiden ammattipuhuja uraa!

Kuva: Riveria-kampuksella Otsolassa, noin 350 oppilaan edessä.

Tuke ”Tuukka” Pennanen
Eke ”Esko” Tiainen