Etäpalvelujen kysynnän piikki vauhdittanut ravitsemusterapiapalveluiden viemistä nettiin

Onko pian mahdollista löytää laillistettu ravitsemusterapeutti helposti netistä? Kyllä! Larate.fi -nettisivujen on tarkoitus kerätä yhteen laillistetut ravitsemusterapeutit, jotka harjoittavat ammattiaan myös yksityisesti, eli tarjoavat palveluitaan suoraan kuluttajille. Sivuston on tarkoitus toimia alan hakuportaalina, jonka kautta palvelun voi suoraan varata ja maksaa.

Palvelun kehittämisen suurimmaksi haasteeksi muodostui nettisivun vaatima ohjelmointitaito. Pähkäilimme aikamme miten projektin voisi rahoittaa ja paljonko se maksaisi. Kyselimme kaikki koodari-tutut läpi, mutta yllättäen kenelläkään ei ollut intoa ottaa vapaa-ajalle ylimääräistä projektia, vaikka idea sai kaikilta hyvää palautetta. Kartoitimme hintoja myös suoraan ohjelmistotoimistoista, jotta saisimme käsitystä eri tahojen hinnoista ja eri arvioita sivuston vaatimasta työn määrästä. Tutustuimme samassa yhteydessä Kuopion alueella toimiviin yrittäjien tukiverkkoihin, joista Draft-ohjelman yhteishenkilömme vinkkasi – sitten välähti!

Sivuston kehitystä opiskelijayhteistyönä

Otimme syksyllä yhteyttä Savonian ja UEF:n tietotekniikan ohjelmointikursseista vastaavaan henkilöön ja kyselimme tulevien kurssien aikatauluja; sattuisiko teillä alkamaan lähiaikoina ohjelmointikurssia, johon tarvitsisitte projektia…? Sopiva kurssi oli alkamassa tammikuussa. Kävimme esittelemässä projekti-ideamme noin 50 opiskelijalle paikan päällä Microkadulla, sillä opiskelijat saisivat itse päättää, mitä ohjelmoisivat. Nyt Larate.fi -sivustoa on rakentanut useat eri ryhmät. Opiskelijoiden kanssa sivuston yhteiskehitys on ollut mainiota, sillä olemme päässeet seuraamaan sivuston rakentumista ja vaikuttamaan sen toiminnallisuuksiin. Kurssin aikataulut antoivat myös meille selkeät deadlinet. Suunnittelimme logon, sisältöjä sivustolle ja mietimme palvelukonsepteja ohjelmointikurssilaisten toivomassa aikataulussa.

Suunnitelmat etenevät myös poikkeusoloissa

Eri kaupungeista käsin työskentely ei ole tuottanut ongelmia Jasminille (ylh. vas.), Evelle ja Reettalle.

Koronaviruksen aiheuttama etäpalvelujen kysynnän piikki vahvisti ajatustamme etävastaanottojen pitämisestä, joten seuraavaksi mietimmekin, miten niitä tullaan toteuttamaan potilastietoturva huomioon ottaen. Onneksi korona ei päässyt sotkemaan omia suunnitelmiamme, olimmehan jo tottuneet Zoom-palavereihin koodariopiskelijoiden kanssa, kuten myös Larate-tiimin kesken. Eri kaupungeista käsin työskentely ei siis ole teettänyt ongelmia ja yhteisiä viikkopalavereja jatketaan valmistuttuammekin etänä.

Ohjelmointikurssia on vielä muutama viikko jäljellä, jonka jälkeen näemme, mitä kaikkea opiskelijat ovat saaneet aikaiseksi. Salainen suunnitelmamme on houkutella joku kurssilaisista lähtemään yhteistyöhön sivuston loppuun saattamiseksi. Paljon on vielä tehtävää, mutta aika myös jalostaa ajatuksia ja ideoita, joten nautitaan nyt matkasta!

Team Larate:
Reetta Eerikäinen
Eevi Peltola
Jasmin Qvick