Categories
Kuopio Pohjois-Savo Tiimit Kuopio

Sydäntutkimusta uudelle tasolle askel kerrallaan

Wittyfy-tiimimme idea on uudenlainen menetelmä sydäntautien havainnointiin ja seurantaan. Se vie sydäntutkimuksen aivan uudelle tasolle ja osaltaan muuttaa terveydenhuollon prosesseja. Alusta asti on kuitenkin ollut selvää, että edessä on huimasti työtä ennen kuin ollaan ratkaisun kanssa markkinoilla, tai edes yrityksen perustamisvaiheessa.

Tarvittiin rahoitusta – ja paljon muuta

Tarvitsemme prototyypit, testaukset, validoinnit, regulaatioasiat, IPR:ää, tutkimusta ja paljon muuta. Kokopäivätyötä siis, useammalle henkilölle. Positiivinen tulovirta häämöttää vielä melko kaukana, mutta visiot ja tavoitteet ovat korkealla. Rahoitustahan tähän tarvitaan, mutta sijoittajia ei näin alkuvaiheessa ole optimaalista hakea. Tähän tilanteeseen piti löytää sopiva instrumentti ja Business Finlandin uusittu Research to Business –rahoitus näytti lupaavalta. Rahoituksella pystyttäisiin viemään tarvittavia asioita eteenpäin kaupallistamisen suuntaan. Pakko mennä askel kerrallaan, tämä kortti näyttäisi sopivalta tähän vaiheeseen.

Laadukasta suunnittelua Draft-ohjelman avulla

Olemme päässeet ideamme kanssa jo hyvään vauhtiin, ja lyhyen matkan varrelle on mahtunut paljon mylläystä, tekemistä ja eteenpäin menoa. Tämän seurauksena ideakin on elänyt ja muokkautunut positiiviseen suuntaan. Se oikea suunta voi tosin välillä olla vaikea hahmottaa, mutta onneksi verkostoista löytyy kokemusta ja näkemystä. Tiimimme jäsenet työstävät tällä hetkellä tätä muiden töidensä ohella ja tavoitteena on, että useampi pääsisi hyppäämään tämän pariin päätoimisesti; hanskat käteen ja kunnolla hommiin!

Draft-ohjelma auttoi meitä hakemaan rahoitusta, jolla voisimme keskittyä idean jalostamiseen, testaamiseen ja markkinoiden kartoitukseen. Draftin mahdollistamalla sparrausavulla saimme tehtyä laadukkaan projektisuunnitelman ja rahoitushakemuksen. Lisäksi tiimiä laajennettiin merkittävästi ja täydennettiin ohjausryhmää, molemmat merkittävää lisäapua kokonaisuutta ajatellen. Rahoitusprosessi on nyt etenemässä, toivottavasti kuullaan piakkoin myönteisiä uutisia. Draft-ohjelman kautta pääsimme myös mukaan ensimmäiseen Havuja-kiihdyttämöön, jossa saimme sparrausta, tärkeitä kontakteja, vertaistukea sekä rehellistä palautetta monelta suunnalta.

Mukaan SPARK Finland -ohjelmaan!

Havujen jälkeen polku vei Spark Finlandiin alkuvuodesta 2020. Olemme sen suhteen vasta alussa, mutta jo nyt olemme saaneet Spark-verkostolta arvokasta palautetta, tukea ja koulutusta – aivan mahtavaa! Toki apua on tullut myös muilta alueellisilta hankkeilta, kuten Living Labilta, Business Centeriltä ja Digi Centeriltä, muutamia mainitakseni. Pienistä puroista syntyy iso virta, näinhän sitä sanotaan. Varsinkin tässä vaiheessa kaikki apu on todella arvokasta, sitä pitää vain osata kysyä. Visiot on kovat, samoin tiimin tahtotila ja tekemisen meininki. Nyt vaan lisäpaukkuja tekemiseen, niin päästään aidosti eteenpäin!

Antti Kotimaa,

Team Wittyfy,
Savonia-ammattikorkeakoulu