7 hyvää syytä osallistua Draft-ohjelmaan Joensuussa

15.6.2020

Satu Niiranen, Karelia-ammattikorkeakoulu

Onko sinulla liikeidea, jota haluat ehdottomasti testata? Oletko Karelia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston tai Riverian opiskelija, henkilökunnan jäsen tai alumni?

Miksi kannattaa hakea Draft-ohjelmaan kehittämään liikeideaansa, ja mitä ohjelman aikana oikein tehdään?

Lue tiivis kuvaus Draft-ohjelman sisällöstä.

 

 

#1 Hakeminen on helppoa ja saat pitchaustreenin ennen hakupäivää

Hakemiseen tarvitset kolme asiaa:

  • Liikeidean ja tiimin (tiimin jäsenistä vähintään yhden henkilön tulee olla Karelia-AMK:n, UEF:n tai Riverian opiskelija, henkilökunnan jäsen tai alumni)
  • Täytä sähköinen hakulomake
  • Laita liitteeksi yhden sivun liiketoimintasuunnitelma, jossa kuvaat yhdellä lauseella liikeideasi eri osa-alueita. Löydät sen täältä.

Seuraavaksi on vuorossa liikeideasi pitchaus raadille. Draft-ohjelman nettisivuilta löytyy valmis esityspohja, jonka voit muokata oman näköiseksi. Pitchausta voi harjoitella ohjaajien kanssa etukäteen. Palautteen perusteella esitystä voi vielä muokata ja parannella ennen varsinaista hakupäivää.

 

#2 Raadin antama palaute innostaa kehittämään omaa liikeideaa

Draft-raadissa on laaja kattaus kokeneita yrittäjiä ja ammattilaisia, jotka antavat heti palautetta liikeideasta. Raadin esittämät kysymykset avaavat uusia näkökulmia, joiden avulla liikeideaa voi kehittää paremmaksi välittömästi.

 

#3 Voit sopia Draft-tapaamisajat joustavasti oman aikataulusi mukaan

Käytkö töissä tai opiskeletko? Draft-tapaamisille on useita vaihtoehtoja aamusta iltaan, joista löytyy varmasti tarpeeksi valinnanvaraa elämäntilanteesi huomioiden. Tapaamiset on myös mahdollista hoitaa kokonaan etäyhteyden kautta.

 

”Jos haluat muuttaa haaveet lihaksi, osallistu!”

– Anniina Löytönen, Löytönen Wallpaper

 

Anniina Löytönen kehitti tapettiyritystään Draft-ohjelmassa. (Kuva: Tuomas Kinnunen)

 

#4 Laskelmat antavat realistisen kuvan omasta liiketoiminnasta

Ensimmäinen Draft-tapaaminen käynnistyy usein käänteisen tuloslaskelman tekemisellä. Tämä työkalu kerää tiimeiltä joka kerta hyvää palautetta. Liikeideasta muokataan erilaisia versioita ja tarkastellaan niiden kannattavuutta ja hinnoittelua. Laskelmien tekeminen auttaa keskittymään siihen versioon liikeideasta, jossa on eniten potentiaalia, ja hinnoittelu on tehty kannattavasti.

 

#5 Opit testaamaan nopeasti ja saamaan arvokasta tietoa suoraan asiakkailta

Asiakkaan ajatuksia ei kannata arvailla, siksi erilaisia kokeiluja ja testauksia tehdään mahdollisimman varhain. Jos kehittämäsi idea ei toimikaan käytännössä, pystyt vaihtamaan suuntaa nopeasti hukkaamatta aikaa turhaan suunnitteluun.

 

”Minulla oli tunne, että yritystoiminnastani välitetään, eikä jätetty tyhjän päälle.”

– Reetta Rytkönen, Tmi Koirakko-Ti

 

#6 Saat rahoitusta yritystoiminnan alkuvaiheen kuluihin

Draft-ohjelman ensimmäisessä vaiheessa saat rahoitusta 1000 euroa ja jatkovaiheessa 3000 euroa. Voit hyödyntää Draft-rahoitusta esimerkiksi markkinointikuluihin, tuotekehitykseen tai hankintojen tekemiseen. Päätät itse, mihin rahoituksen käytät. Sinun ei tarvitse tehdä sellaisia investointeja, joihin et ole valmis.

 

#7 Saat apua yhteistyökumppaneiden löytämiseksi

Pyrimme löytämään sinulle parhaiten sopivat yhteistyökumppanit, joiden avulla liiketoimintasi voi kasvaa ja kehittyä. Draft-ohjelman avulla voit löytää jatkorahoitusta ja saada apua esimerkiksi osakeyhtiön perustamiseen.

Voit myös hyödyntää yhteistyötä Karelia-ammattikorkeakoulun, Riverian tai Itä-Suomen yliopiston opiskelijoiden kanssa. Voit antaa toimeksiannon esimerkiksi markkina-analyysin tai markkinointimateriaalin tekemiseksi.

 

Katso täältä seuraava hakuaika ja hyppää mukaan!