10 vinkkiä markkinointiin by Löytönen Wallpaper – ”Aina kun olen kertonut työstäni jollekin, siitä on seurannut jotakin hyvää”

17.8.2020

Satu Niiranen, Karelia-ammattikorkeakoulu

 

Anniina Löytönen kehitti Draft-ohjelmassa omaa tapettiyritystään, ja pohti ohjelman edetessä myös markkinointiin liittyviä kysymyksiä. Omasta työstä ja osaamisesta toisille kertominen voi tuntua haastavalta, mutta markkinointiosaamista on mahdollista kasvattaa tietoisilla teoilla.

Pitääkö markkinointimateriaalin aina olla loppuun asti hiottua? Minkä tärkeän oivalluksen Anniina teki markkinoinnista?

Näillä Anniinan vinkeillä pääset vauhtiin markkinoinnissa!

 

Lapselle tärkeä kalastusharrastus päätyi tapetiksi.

 

#1 Kerro itsestäsi muille

Aina kun olen kertonut työstäni jollekin, on siitä seurannut jotakin hyvää. Muut eivät voi tietää, kuinka taitavaa ja upeaa työtä teet, ellet itse kerro siitä muille. Pois turha kainostelu, Anniina kannustaa.

 

#2 Ei tarvitse olla täydellistä tai valmista!

Ihmisiä kiinnostaa prosessi, keskeneräisyys ja inhimillisyys. Markkinointimateriaali voi olla itse kuvattuja videoita tai kökköjä kuvia, kunhan niissä on ideaa. Olen tehnyt valinnan, että haluan näyttää kuvissani sellaiselta, kuin oikeastikin olen. En suunnittele tapetteja täydessä tällingissä, vaan verkkareissa ilman meikkiä. Miksi siis näyttäisin joltakin muulta markkinointimateriaalissani?

 

#3 Tuo omat arvosi esille markkinoinnissa

Arvolähtöinen tekeminen on tärkeää, muuten omasta tekemisestä tulee nopeasti vastenmielistä, ja päätyy tekemään asioita, joita ei halua. Arvojen tulee näkyä omassa yritystoiminnassa sekä sen markkinoinnissa ja viestinnässä.

 

#4 Muista säännöllisyys ja järjestelmällisyys

Markkinointi on yksi osa yrittäjän arkea, ja siihen tulee varata kalenterista aikaa, Anniina muistuttaa.

 

”En suunnittele tapetteja täydessä tällingissä, vaan verkkareissa ilman meikkiä. Miksi siis näyttäisin joltakin muulta markkinointimateriaalissani?”

– Anniina Löytönen

 

#5 Usko itseesi ja omaan ideaasi

Yhden naisen tapettipajassa kaikki tekeminen on itsestä lähtöisin, ja joskus on vaikeaa uskoa oman työn jälkeen.

 

#6 Ilman markkinointia ei ole myyntiä

Siinäpä erittäin hyvä ja tärkeä syy kasvattaa markkinointiosaamistaan!

 

Miltä sinun tarinasi näyttäisi tapettina?

 

#7 Valitse itsellesi sopivat markkinointikanavat ja yhteistyökumppanit

Yritykselläni on omat nettisivut, ja käytän lisäksi Facebookia ja Instagramia. Tuotteitani on esillä Joensuussa sisustusmyymälä Turkoosissa, ja tarkoituksena on etsiä lisää paikkoja, joissa tapettini voisivat olla esillä. Aion olla yhteydessä sisustusliikkeisiin ja maalikauppoihin sekä ehdottaa juttuaihetta yrityksestäni sisustusalan julkaisuihin.

 

”Työvaiheista syntyy jatkuva tarina, ja ne ovat lukijalle superkiinnostavia.”

– Anniina Löytönen

 

#8 Seuraa nettisivujesi ja markkinointikanaviesi dataa

Postauspäivien käyntipiikkien seuraaminen analytiikasta motivoi tekemään postauksia ja julkaisemaan blogikirjoituksia.

 

#9 Työn arki ja työvaiheet ovat hauskaa seurattavaa

Työvaiheista syntyy jatkuva tarina, ja ne ovat lukijalle superkiinnostavia. Postaukseni liittyvät työhöni, en harrasta ”on kiva ilma ja piirrän” -postauksia pelkästään someaktiivisuuden takia.

 

#10 Kerrot työstäsi – eihän se oikeastaan ole edes markkinointia

Usein markkinoinnista tulee mieleen pakkotyrkyttäminen ja myyminen. Minulle tärkeä oivallus on ollut, että en oikeastaan markkinoi, vaan kerron työstäni toisille. Sanon itselleni: ”Muista kertoa muille, mitä olet tänään tehnyt.”

Anniina Löytönen suunnittelee tapetteja osallistavan kuosisuunnittelun menetelmin, ja muuttaa asiakkailleen tärkeät asiat, tapahtumat ja tarinat tapettikuoseiksi. Käy tutustumassa loytonen.com ja Instagram.