Categories
Kuopio Pohjois-Savo Uncategorized

Kuopiossa ennätysmäärä hakijoita

Kuopion Draft-liikeideakilpailun kevään haku tuotti tänä vuonna ennätykselliset 23 hakemusta. Näistä 17 tiimiä esitteli ideansa Business Center Pohjois-Savon asiantuntijoista ja yhteistyökumppaneista kootulle raadille toukokuun lopussa.

Pandemia-aika näkyi innovaatioissa edelleen, sillä jopa reilu puolet tiimeistä toi raadille arvioitavaksi verkkopalvelu- tai muun sähköisen sovellusidean. Suurimman Draft-rahoituspotin sai Invested Group Oy pelillistetyllä osakesijoittamiseen liittyvällä sovelluksellaan. Tiimi oli mukana kilpailussa jo toista kertaa ja täydensi nyt ensimmäisen kierroksen 1000 euron rahoitusta 3000 euron jatkosummalla. Raadin vakuutti Investin idean selkeä edistyminen ensimmäisen Draft-kierroksen jälkeen. Esitys oli hyvin valmisteltu ja selkeä. Panostus omaan tiimiin ja verkostoihin sekä asiakasvalintaan olivat hyvin perusteltuja.

Jatkorahoitus myönnettiin tällä kertaa vain yhdelle tiimille, mutta ensimmäisen kierroksen 1000 euron rahoituksen sai kaikkiaan viisi tiimiä. Näistäkin kaksi, metallialaan liittyvä Team Appolan idea sekä Team Feeladon mentorointikonsepti olivat verkkosovelluksia. Team Unaku sai rahoitusta neuropsykiatrisen valmennuksen kehittämiseen. Virtuaalisten ideoiden joukossa raatia ihastutti konkreettisuudellaan jätteiden käsittelyyn liittyvä laite sekä puun polttoon liittyvä Noeton.

Tradenomitaustaisilla tiimeillä on Kuopion haussa mahdollisuus myös tradenomirahaston stipendiin. Tällä kertaa 500 euron stipendillä palkittiin neljä tiimiä.

Valmistautuminen takaa onnistumisen

Draft-raati kiinnittää arvioissaan huomiota idean innovatiivisuuden lisäksi myös tiimin kykyyn tiivistää idea lyhyeksi pitchaukseksi. Kilpailuun valmistautumisella ja idean saamalla sparrauksella on merkitystä. Business Centerin Havuja #!@%&! Bootcamp –ideakiihdytysohjelma on ollut hyvä kasvualusta monelle rahoitusta saaneelle tiimille. Ohjelma tarjoaa työkaluja tiimityöhön, liikeideoiden synnyttämiseen ja kehittämiseen sekä markkinapotentiaalin löytämiseen niille. Myös Savonia-ammattikorkeakoulun InnoTech-liiketoiminnan koulutusohjelma on synnyttänyt tiimejä, jotka ovat menestyksellä kokeilleet ideansa kantavuutta Draft-ohjelmassa.

Draft-liikeideakilpailu järjestetään Kuopiossa yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston ja Savon ammattiopiston kanssa. Kilpailu on tarkoitettu kaikille näiden oppilaitosten opiskelijoille, alumneille sekä henkilöstölle. Seuraava haku on jo avoinna ja päättyy 27.9.2021.

Lisätietoja:

Yrityspalvelujohtaja Kaija Sääski: 044 785 6922, kaija.saaski@savonia.fi
Yrittäjyysasiantuntija Marja Kauppinen: 044 785 6389  marja.kauppinen@savonia.fi