Categories
Kuopio Pohjois-Savo Tiimit Kuopio

Latukahvila Nuottakota onnistui ja sai jopa kanta-asiakkaita

Perustimme Latukahvila Nuottakota NY:n kevättalvella 2021 Kuopion Rauhalahteen. Opiskelemme luonto-ohjaajiksi, ja koronalla on ollut iso negatiivinen vaikutus alamme työpaikkoihin. Työharjoittelupaikkojen löytäminen osoittautui monelle hankalaksi. Näin päädyimme seitsemän naisen voimin perustamaan oman harjoitusyrityksemme, jossa työharjoittelumme suoritimme.

Idean Latukahvilasta saimme Matkailukeskus Rauhalahden puolelta, joka tarjosi meille myös hienot puitteet toiminnan toteuttamiseen. Liikeideaamme suunnittelimme ja kehitimme 24h-yritysleirillä. Aikataulumme oli todella nopea ja yrityksemme perustamiskokouksesta Latukahvilan avajaisiin kului noin kolme viikkoa.

Myös koira-asiakkaat olivat tervetulleita kahvilaan.

Draft-programiin osallistuimme, kun Latukahvila Nuottakodan toiminta oli jo starttaamassa. Se oli hieno kokemus Leijonanluolineen ja antoi paljon eväitä toiminnan käynnistämiseen sekä rohkeutta oman idean suunnitteluun ja esittämiseen uskottavasti. Leijonan luolassa esiin tulleen ajatuksen munkkien tarjoamisesta toteutimme latukahvilan viimeisenä aukioloviikonloppuna.

Tavoitteena koko tiimillämme oli projektiin lähtiessämme tutustua luontoalan yrittäjyyteen, sen mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Tämä tavoite toteutui meistä jokaisen kohdalla; opimme paljon uutta yrityksen pyörittämisen yksityiskohdista ja pääsimme samalla tutustumaan myös mahtavaan määrään uusia ihania ihmisiä. Iloiset ja tyytyväiset asiakkaat olivat meille todella iso asia, ja onnistumista koimme saadessamme näinkin lyhyen kauden aikana jopa kanta-asiakkaita.

Latukahvilan toiminnan suurimmat haasteet olivat luonnonvoimat, jotka usein meitä hellivät ja välillä runtelivat. Pakkanen ja viima toivat omaa haastettaan toimintaan jäädyttämällä tuotteitamme ja hajottamalla laitteistoa. Aurinkoiset päivät taas saivat asiakkaamme liikkeelle ostohousut jaloissaan. Suunnittelemamme konseptin toteuttaminen käytännössä onnistui mielestämme hienosti. Kehuja saimmekin mm. kotileivonnaisista ja nokipannukahvista mitkä olivat ajateltuja myyntivalttejamme jo suunnitteluvaiheessa.

Latukahvilan pyörittäminen oli tiimillemme hieno kokemus, joka toi varmasti jokaiselle tiimiläiselle ajatuksia mahdollisesta yrittäjyydestä.

Isot kiitokset kaikille yhteistyökumppaneillemme: Savon ammattiopisto, Rauhalahden Matkailukeskus, Vuosi yrittäjänä-ohjelma, Draft-program ja Heikkisen Kukkatarha.

Elisa Hyvärinen (elisahyvarinen85@gmail.com)
Merja Tiihonen (Merja_Tiihonen@msn.com)
Arja Korhonen (ash.korhonen@gmail.com)
Heli Hevander (heli.hartikainen@hotmail.com)
Niina Hiltunen (niina-korhonen@hotmail.com)
Niina Paananen (paananen.niina@gmail.com)
Hanna Mustonen (mustoska363@gmail.com)