Tukipala maalivahdin luistimeen

Perhostyyli (butterfly save) on jääkiekkomaalivahtien käytetyin torjuntatekniikka, jossa maalivahti pudottautuu nopeasti polvilleen. Tämä on äärimmäisen rasittavaa lonkalle, polvelle ja nilkalle, kun toistoja kertyy peliuran aikana valtava määrä. Huolestuttava trendi viimevuosina on ollut, että yhä useampi maalivahti joutuu kallisiin lonkkaleikkauksiin, jotka riskeeraavat koko peliuran.

Maalivahdin ’butterfly save’ tuella sekä ilman.

Itse jouduin lopettamaan oman peliurani juuri kahden lonkkaleikkauksen takia. Idea tukipaloihin syntyi viimeisellä kaudellani, kun lonkka alkoi olla erittäin huonossa kunnossa ja huomasin, että kovin kipu jalkaan tuli polvillaan oltaessa perhostyylin ääriasennoissa. Päätin testata luistimen tukemista teippaamalla luistimen sisäsyrjään teippipallon – erittäin epätoivoinen yritys – … mutta se toimi! Tiesin heti, että that’s it ja lähdin virittelemään prototyyppi- ja patenttihommia eteenpäin.

Peliuran päättymisen jälkeen pääsin onneksi suoraan kauppatieteiden opintojen pariin Kuopioon. Toinen onnenkantamoinen tuli vastaan heti syksyllä, kun innovaatiojohtamisen kurssin luennolla Tuovisen Tomi oli puhumassa yrittäjyydestä ja Draftista. Olin tuohon mennessä pitänyt idean hyvinkin matalalla profiililla patenttiprosessien takia ja puurtanut asioiden parissa yksikseen, mutta heti tuon luennon jälkeen olin yhteydessä Tomiin ja hain mukaan Draftiin.

 Draftista paljon apua tuotekehitykseen

Draftin ensimmäinen vaihe sujui hyvin ja sain siitä paljon arvokasta kokemusta ja neuvoja mm. pitchaukseen, suunnitelmien tekemiseen ja ylipäätään yrityksen pyörittämiseen. On ollut kiva, kun asioiden kanssa ei ole tarvinnut pähkäillä ihan itsekseen, vaan Draftin tiimiltä on saanut hyvin apua aina, kun sitä on tarvinnut. Erityiskiitos tästä vielä Tomille.

Draft-rahoituksen avulla saimme valmistettua hyvän määrän erimallisia prototyyppejä, joita olemme jakaneet maalivahdeille testiin ja saaneet kerättyä arvokasta palautetta. Olemme päässeet jo hyvin lähelle markkinavalmista tuotetta remmeillä kiinnitettävän tukipalan osalta. Ideaaliratkaisussa tukipala olisi suoraan osana maalivahdin luistinta ja siltä osin prosessi vaatii vielä paljon töitä. Tämän projektin parissa on onneksi kiva väkertää!

Kimmo Rautiainen

Butterfly Brick