Puijon torni talvimaisemassa

Kuopion Draftissa palkittiin jälleen kaupallistettavia yritysideoita ja uudenlaisia yrityksiä – Monipuolista osaamisen kaupallistamista

Draft Program – yrittäjyyden edistämisohjelmassa rahoitettiin tammikuun kierroksella neljää tiimiä, jotka valittiin kokonaisuudessaan 21:n ohjelmaan hakeneen tiimin joukosta. Tiimit olivat Savonia-ammattikorkeakoulusta, Itä-Suomen yliopistosta ja Savon-ammattiopistosta. Kaikille hakijatiimeillä on oltava jonkinlainen yhteys aiemman tai nykyisen opiskelun tai työsuhteen kautta vähintään yhteen näistä kolmesta koulutus- ja tutkimusorganisaatiosta.

Edistämme Draft-ohjelmalla uusien liikeideoiden ja tiimien konkreettista etenemistä sekä tuotteiden ja palveluiden kaupallistamista. Käytännössä autamme kehittämään ideaa niin, että sillä on edellytyksiä käytännön liiketoiminnaksi. Osallistuja voi tulla mukaan ohjelmaan esimerkiksi tuoteidealla, palveluidealla, uudella liiketoimintamallilla tai perinteisemmällä liikeidealla. Korostamme kuitenkin sitä, että tiimin tavoitteena on tuoda toimialoille uusia liiketoimintamalleja tai mahdollisuuksia, kuten uusia tuoteominaisuuksia tai erilaisia tapoja käyttää palveluita – vaikka sitten digitaalisesti.

Yhteistä lähes kaikille ohjelmaan valitulle kahdeksalle tiimille ensimmäisellä kierroksella ja kolmelle toiselle kierrokselle oli oman osaamisen kaupallistaminen tai tarpeista luotujen uusien ratkaisujen rakentaminen. Myös digitalisaatio on vahvasti läsnä uudenlaisten liikeideoiden pohjalla.

1000 € alkurahoituksella palkittiin kaksi hakijaa:

1. Terveystieteiden ja yhteiskuntatieteiden maisteri Arja Kirjavainen. Liikeideana on tarjota eläinavusteista neuropsykiatrista valmennusta kaiken ikäisille neuropsykiatrisen oireyhtymän omaaville, sosiaalipedagogista eläintoimintaa sekä ammatillista tukihenkilötoimintaa lapsille ja nuorille.

2. Terveystieteiden väitöskirjatutkija Iira Tiitta. Liikeideana on tuottaa ja myydä asiantuntijapalveluina koulutusta ja luennointia ilmastonmuutoksen terveysvaikutuksista hoitotyön näkökulmasta sosiaali- ja terveysalalle.

iiratiitta.fi/

3000 € jatkorahoituksella palkittiin kaksi hakijaa:

  1. Terveystieteiden maisteri -opiskelija Elina Partasen sosiaali- ja terveydenhuollolle suunnattu LGBTIQ+ koulutuspalvelu.

elinapartanen.fi

2. Yrittäjät Susanna Koski ja Tiina Haring Suomen Kuvauskoulu Oy:sta. Suomen Kuvauskoulu Oy on kahden valokuvaamiseen sekä kouluttamiseen intohimoisesti suhtautuvan valokuvaajamestarin, Susanna “Suski” Mikanderin ja Tiina Haringin, yhdessä perustama yritys. Kuvauskoulun opetussuunnitelma perustuu yksilöllisen oppimisen menetelmään ja oivaltavaan oppimiseen.

kuvauskoulu.fi

Isot onnittelut kaikille kierroksella rahoitetuille tiimeille!

Draftin ensimmäisen vaiheen sekä jatkovaiheen valinnat tekivät Kuopion Seudun Uusyrityskeskuksen, Savonia-ammattikorkeakoulun, Savon-ammattiopiston ja Itä-Suomen Yliopisto yrittäjyysasiantuntijoista muodostuva monialainen tiimi. Organisaatioiden lisäksi Draftin raadissa on useimmiten mukana myös kokeneita yrittäjiä ja/tai yksityisiä sijoittajia.

Seuraava Draft-haku on auki. Haun deadline Kuopiossa on 27.4. Hakuohjeet löytyvät ohjelman verkkosivuilta osoitteesta draftprogram.com/kuopion-haku.

Ole yhteydessä ja kysy lisää:

Matti Laitinen, Savonia-ammattikorkeakoulu, matti.laitinen@savonia.fi

Harri Holopainen, Savonia-ammattikorkeakoulu harri.holopainen@savonia.fi

Tomi Tuovinen, Itä-Suomen Yliopisto tomi.tuovinen@uef.fi

Sirpa Muiniekka, Savon ammattiopisto sirpa.muiniekka@sakky.fi

Kuva: Kuopion kaupunki / Vicente Serra