Ilmastotiedehippi brändiksi Draft-rahoituksella

Osallistuin Draft hakuun keväällä 2023. Tavoitteena oli saada rahoituksen avulla lisäboostia henkilöstöbrändilleni. Idea liiketoimintaan lähti väitöstutkimuksestani ja turhautumisesta asioiden hitaaseen etenemiseen. Väitöstutkimuksessani tutkin tulisiko ilmastonmuutos ja ilmastonmuutoksen terveysvaikutukset systemaattisesti integroida osaksi hoitotyön koulutusta.

Kuitenkin koin jollain tapaa perinteisen asiantuntijan ja tutkijan roolin itselleni sopimattomana ja tämän vuoksi kaipasin tukea (ja rahoitusta) oman brändin rakentamiseen.

Ilmastotiedehippi brändin rakentaminen

Ilmastotiedehippi syntyi, kun keskustelin internet sivustoni väriteemasta ystäväni kanssa ja kerroin hänelle, mitä yritykseni Tmi Iira Tiitta tekee, millaisia arvoja edustan ja ”mitä minä olen?” ja hän sanoi ”eli olet sellainen ilmastotiedehippi”. Tämä sitten jäikin käyttöön ja tätä lähdimme vahvistamaan niin brändin väripaletilla, sekä omalla kuvapankilla.

Draft-rahoituksella sain todella kattavan kuvapankin, jossa oli juuri minunlaisia ja yritykselleni sopivia kuvia sosiaaliseen mediaan ja nettisivuille käytettäväksi. Lisäksi sain asiantuntijan avustusta brändin vahvistamiseen. Näiden avulla olenkin saanut hyvin vahvistettua omaa brändiäni ja saanut esille osaamistani ja arvojani. Ainakin palaute on ollut hyvää.

”Sinulla on tosi kivoja ja erottuvia postauksia Linkkarissa! Yrityksesi uusia verkkosivuja kävinkin jo aiemmin katsomassa, hyvältä näyttää!”

”Postauksesi kuvineen tuovat esille hyvin yrityksesi ja sinun arvojasi.”

Coaching osana asiantuntijayrittäjyyttä

Jo rahoitusta hakiessa tiesin, että haluan tehdä ympäristön ja luonnon eteen vielä enemmän kuin tutkia ja kouluttaa. Halusin tuoda luonnon lähemmäksi ihmisiä – vahvistaa ja kuntouttaa heidän luontoyhteyttään ja tällä tavoin ehkä vaikuttaa asenteisiin ja haluun pelastaa maailmaa kanssani.

Tiimiini sainkin kovan luokan Business & Master coachin Suvi Kohisevankosken (Kohisevankoski Oy), joka on vahvasti tukenut minua tämän uudenlaisen asiantuntijakouluttajaroolin luomisessa. Osallistuin Suvin järjestämään Life & Soulcoaching koulutukseen ja yhdistän näitä elementtejä osaksi koulutuskokonaisuuksiani tuoden ratkaisukeskeisen tulevaisuuteen katsovan coaching-näkökulman osaksi tutkittuun tietoon pohjautuvaa koulutusta ja luennointia.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

No aikataulun mukaisesti asioiden mennessä, keväällä 2024 olisi väitöstutkimus valmiina ja väitöstilaisuus sovittuna. Yrityksen osalta tulevaisuus näyttää todella mielenkiintoiselta ja erilaiselta kuin mitä alun perin lähdin suunnittelemaan… Alkuperäinen suunnitelma erilaisista asiantuntijapalveluista on laajentunut näiden lisäksi coaching-palveluihin, joihin kuuluu myös tulevaisuudessa ”vihersiirtymäcoachingit” yrityksille sekä luentoja luonnossa elämyskoulutuksiin.

Draft rahoitus mahdollisti kaiken tämän. Olen saanut yritykselleni huomattavasti enemmän näkyvyyttä ja tiedän, kuinka tuoda yritykseni arvot näkyväksi ja näin tavoitan juuri oikeita asiakkaita.

www.iiratiitta.fi

Instagram: ilmastotiedehippi

Kuvat: Petra Tiihonen (www.petratiihonen.fi)