Draft Pohjois-Savo: Omanlainen Valmennus

Osallistuin Draft ohjelmaan keväällä 2023 Savon ammattiopiston yrittäjyyden ammattitutkinnon rinnalla ja myötävaikutuksella. Draftin tarjoaman valmennuksen ja rahoituksen avulla aloin konkretisoimaan ammatillisia haaveitani ja nostamaan yritystäni Omanlainen Valmennus siivilleen.

Omanlainen Valmennus tarjoaa eläinavusteista neuropsykiatrista valmennusta sekä sosiaalipedagogista eläintoimintaa mm. kanojen, kilpikonnien, kissojen ja koiran kanssa, sekä ammatillista tukihenkilöpalvelua ja sosiaalityöntekijän osaamista mm. kuntoutuksen, lastensuojelun ja työllisyyden kentälle. Yrityksen myötä saan yhdistettynä tehdä kaikkea sitä mitä olen työelämässä oppinut 25 vuoden aikana, sekä mikä minulle on tärkeää elämässä – luonto ja eläimet auttamistyöhön yhdistettynä. Eläimillä ja luonnolla on ihmisille ja hyvinvoinnille suuri merkitys ja positiivinen vaikutus, joten toivon voivani Omanlaisen Valmennuksen kautta tarjota yhtä aikaa elämyksiä, tukea ja ohjausta lapsen, nuoren tai aikuisen elämään.

Innostuin Draft-ohjelmasta heti kun kuulin siitä! Halusin ohjelman kautta testauttaa omaa yritysideaani isommalla raadilla ja saada erityisesti markkinointiin ammattilaisten tukea rahoituksen turvin. Parasta onkin ollut konkretisoida ja visualisoida omaa yritysideaa, ja ennen kaikkea saada esitellä se ihmisille, joilta saa tukea ja kehittämisen ideoita! Tilaisuus oli myös hyvä mahdollisuus harjoitella idean ja osaamisen myymistä. Raadilta sain kannustavaa palautetta ja hyviä kehitysideoita. Draft-rahoituksella yritys sai omannäköisen logon, joka konkretisoi yrityksen syntymistä. Lisäksi rahoituksen turvin sain mahdollisuuden verkostoitumiseen kuntoutusalan yrittäjien keskuuteen ja yrityksen perustamiseen liittyviin kuluihin tukea.

Arja Kirjavainen