Mia ja Arturo kehittävät uudenlaisia suomen kielen online-kursseja maahanmuuttajille

Yhteistyökumppanuudet ja ilmaiset työkalut nopeuttavat liiketoiminnan aloittamisvaihetta. Draft-ohjelmassa mietitään keinoja liiketoiminnan käynnistämiseen palkkatöiden ohessa.

Tutustu sinäkin Draft-ohjelman hakuohjeisiin ja hae mukaan Joensuussa tai Kuopiossa!

Mia Ranta

Heikki Immonen, Karelia-ammattikorkeakoulu
22.7.2024

Mia ja Arturo ovat luomassa tulevaa yritystä, joka tarjoaa suomen kielen online-kursseja maahanmuuttoa suunnitteleville henkilöille. Kurssit toteutetaan videopuheluiden ja opiskelumateriaalien avulla, ja niissä käytetään musiikkia suomalaisen kulttuurin esittelyyn ja suomen kielen ääntämisen harjoitteluun. Ensimmäinen asiakasryhmä on vietnamilaiset opiskelijat, jotka pääsevät pian kokeilemaan näitä innovatiivisia kursseja.

Kuvankaappaus Mia Rannan aikaisemmin opettaman online-kurssin videotallenteelta

 

Yrityksen perustajat: Mia ja Arturo

Yrityksen perustajat Mia Ranta ja Arturo Lopez tuovat mukanaan vahvan osaamisen ja kokemuksen. Mia on toiminut suomi toisena kielenä -opettajana viisi vuotta Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistyksellä, Itä-Suomen yliopiston Kielikeskuksella, kotoutumiskoulutusta järjestävällä Galimatias Oy:llä sekä Rantakylän normaalikoululla. Hän on suorittanut opettajaopintonsa Itä-Suomen yliopistossa. Kolumbialaislähtöinen Arturo vastaa yrityksen markkinoinnista ja on suorittanut ylemmän AMK-tutkinnon HAMKissa. Lisäksi hänellä on 15 vuoden kokemus muusikkona sekä media- ja äänituottajana, ja hän suorittaa tällä hetkellä media-alan ammattitutkintoa Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveriassa.

Yhteistyökumppanuus mahdollistaa nopean liikkeellelähdön

Mian ja Arturon tuleva yritys pystyy aloittamaan liiketoimintansa nopeasti yhteistyökumppaninsa ansiosta. Heillä on jo kumppani Vietnamissa, jonka kautta ensimmäiset asiakkaat saadaan kursseille.

 ”Vietnamilaisella yhteistyökumppanillamme on kokous, jossa he keskustelevat kustannuksista ja toiminnasta Vietnamissa. Tämän kokouksen jälkeen järjestämme yhteistyökumppanimme kanssa tapaamisen, jossa sovimme tarkemmin kurssin aikataulusta sekä opiskelijoiden määrästä”, kertoo Mia.

Tämä yhteistyö on tärkeää, jotta tiimi voi kehittää kursseja vastaamaan asiakkaiden tarpeita.

Ilmaiset työkalut tukevat alkuvaiheen toimintaa

Yritys on lähtenyt liikkeelle yksinkertaisten ja ilmaisten työkalujen avulla. He ovat luoneet yritykselleen logon ja Gmail-sähköpostiosoitteen sekä alkaneet kerätä opetusmateriaaleja Google Driveen. Lisäksi Google Classroom -pohja on perustettu opetuksen järjestämistä varten. Nämä työkalut ovat mahdollistaneet nopean ja kustannustehokkaan aloituksen.

Mia kuvailee: ”Aloimme kerätä yrityksemme Google Driveen itse luomiamme ja vapaasti käytettävissä olevia opetusmateriaaleja tulevia kurssejamme varten. Lisäksi loimme Google Classroom -pohjan, jonka avulla voimme järjestää Google Meet -videopuheluita ja jakaa opetusmateriaaleja opiskelijoillemme.”

Seuraavat askeleet: opetusmateriaalit ja markkinointi

Seuraavaksi Mia ja Arturo keskittyvät opetusmateriaalien kokoamiseen Google Classroom -alustalle ja jatkavat yhteistyötä vietnamilaisen kumppanin kanssa. Yritysmuodon valinta viimeistellään ja yrityksen markkinointiin sekä palveluiden tuotantoon investoidaan.

Mia kertoo: ”Seuraavana toimenpiteenämme kokoamme Google Classroom -alustalle opetusmateriaaleja ja muodostamme niistä eri teemoihin liittyviä opetuskokonaisuuksia. Jatkamme yhteistyötä ja kurssien aikataulun suunnittelua vietnamilaisen yhteistyökumppanimme kanssa.

Näiden toimenpiteiden avulla tuleva yritys voi aloittaa ensimmäisten pilottiasiakkaiden palvelun.

Tutustu sinäkin Draft-ohjelman hakuohjeisiin ja hae mukaan Joensuussa tai Kuopiossa!